r
Nosalty Logó

Házi gnocchi Szofika konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szofika
Házi gnocchi Szofika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    667 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt a krumpli, deszkára tesszük, rászitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedést készítünk, abba ütjük bele az egész tojást, és adjuk hozzá a sót.
  3. Alaposan összegyúrjuk, sima, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Fóliába csomagolva kb. 20 percig pihentetjük.
  4. Ezt követően vágjunk egy darabot a tésztából, nyújtsuk hengerré, és vágjuk egy éles késsel kis darabokra. Mint a kispárnák, úgy fognak kinézni ezek a kis tésztadarabkák. Ha nudlit szeretnénk, akkor a történetnek itt vége is.
  5. Ha gnocchit szeretnénk, akkor egy villa segítségével formázzuk meg őket. A villa hátoldalára picit nyomjuk rá a tésztadarabot, így kissé ellapul. Csípjük össze a 2 végét, és gördítsük le a villán. Így kialakul a minta.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 55563
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Ajánló

Ha frissen fogyasztjuk, akkor dobjuk lobogó, picit sós vízbe és addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére. Ha lefagyasztjuk, akkor tegyük egymás mellé őket egy tálcára, és tegyük fagyasztóba. Ha megkötöttek, akkor mehetnek nejlonzacskóba, és úgy vissza a fagyasztóba, így elkerüljük, hogy összeragadjanak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi gnocchi Szofika konyhájából
Szofika 104 recept

Nudli vagy gnocchi. Édes vagy sós. Olaszos vagy magyaros. Igazi jolly joker ez a kaja. Van vele munka rendesen, ha házilag állunk neki (főleg, ha gnocchi és nem nudli formájúra készítjük), de megéri a fáradozást. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...