Házi cukormentes marcipán
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
68g mandula401 kcal
-
3.4g keserűmandula aroma0 kcal
-
20.4g xilit49 kcal
-
8.2g víz0 kcal
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 105 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2034.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 536 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 17% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
10 ml keserűmandula aroma
-
60 g xilit
-
3 ek víz
Elkészítés
- A nyírfacukrot egy lábaskában elkeverjük a vízzel és sziruppá főzzük.
- A magvakat ropotgéppel alaposan ledaráljuk (a legjobb kávédarálóval, bár úgy időigényesebb). Minél apróbbra sikerül darálnunk, annál homogénebb lesz a marcipánmassza.
- Hozzáöntjük a cukorszirupot és alaposan összegyúrjuk. Henger alakúra sodorjuk és fóliába csavarva hűtőben tároljuk.
- Receptkönyvben: 351
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 35443
- Feltöltés dátuma: 2011. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Házilag marcipánt készíteni igazán nem nagy dolog, főleg ha van egy megbízható késes robotgépünk. Persze senki se számítson cukrász színvonalú marcipánra, már ami az állagát és a színét illeti, de ez az élvezeti értékéből szerintem nem von le semmit. Torta bevonására ugyan nem igazán alkalmas, de készíthetünk belőle bonbont, szaloncukrot, felhasználhatjuk krémekbe, töltelékbe, stb. Az ipari marcipánt ugyanis két henger közt nagyon nagy nyomás alatt préselik át többször (olyasmin, mint a tésztanyújtó gép), melynek során az összes szemcsét összezúzzák, ezért lesz az állaga teljesen homogén. Ezúttal megpróbáltam egészségesebb változatban elkészíteni, mert azért valljuk be, a hagyományos marcipán egy merő cukor, még akkor is, ha magas a mandulatartalma. Így nyírfacukorral készült, de ezt szerintem senki meg nem mondaná. Sem az állaga, sem az íze alapján.