r
Nosalty Logó

Havas fenyők Angie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Havas fenyők Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 5116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 5116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

a tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a narancs héját és levét, kb. 20 dkg lisztet a sütőporral.
  2. Majd a maradék lisztet apránként beledolgozzuk, és tésztát gyúrunk.
  3. Hidegen 30 percet pihentetjük, majd elnyújtjuk, és fenyő formával kiszaggatjuk.
  4. Egy tepsit gyengén kiolajozunk, belesorakoztatjuk a fenyőket, és 180 fokon kb. 12 percet sütjük.

töltelék

  1. 2-2 sütit nutellával ragasztunk össze.

tetejére

  1. Porcukorral szórjuk meg (én kis szűrőn keresztül szórtam).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 998
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Karácsonyra készítettem, ezt a tészta alapot sokat használom, az ízesítésen változtatok.

Hozzávalók

a tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...