r
Nosalty Logó

Hatlapos Gabimami konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Hatlapos Gabimami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

955
Kalória
18.3g
Fehérje
163.4g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
53.4g
Víz
47.4g
Koleszterin
4.6g
Rost
73.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
  2. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
  3. 6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.
  6. Majd a krémet is elkészítjük. Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
  7. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
  8. Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Jó tippként: Tegyünk nehezéket a felső lapra, és akkor nem pöndörödik vissza.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

Ezt még nagymamámtól így tanultam, most az ünnepek közeledtével kérésre sütöttem, dupla adagban. Így sokkal jobban szeretik, mint a pudingosan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!