Hat szálból fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
85g finomliszt309 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
9g vaj61 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
1g só0 kcal
-
41g tej23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
496
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
340g finomliszt1238 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
34g vaj244 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
-
165g tej92 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1991
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
47.6g finomliszt173 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
5.6g tojássárgája18 kcal
-
2.8g élesztő3 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
Összesen
278
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
496
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3036.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 1738 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 122.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
1991
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
-
34 dkg finomliszt
-
5 dkg porcukor
-
2 dkg élesztő
-
4 g só
Elkészítés
- Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, tojássárgákat és a porcukrot. Majd az összes hozzávalóval együtt dagasszuk be simára.
- Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át, és további 20 percig pihentetjük.
- A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
- Fonjuk össze a szálakat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesztjük meleg, gőzös helyen.
- Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesztjük.
- 190 C fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt készre sütjük, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk.
- Tipp: a dagasztáshoz a kenyérsütő gépem dagasztó programját használtam.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 23 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6857
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom kalács, érdemes kipróbálni.