Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkemellhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
1046
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkemellhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
4186
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkemellhez
-
19.9g csirkemellfilé24 kcal
-
7.9g tömlős krémsajt14 kcal
-
7.9g trappista sajt28 kcal
-
6g mascarpone24 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
166
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 304.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1046
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.2 g
Zsír
-
Összesen 296.5 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6246.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1812 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2389 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1607 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 1584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
4186
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
15 dkg mascarpone
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A burgonyapüréhez
Elkészítés
A csirkemellhez
- A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a hámozott, feldarabolt burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük. Eközben hozzáadjuk a vajat, a tejet, majd sózzuk, borsozzuk, szerencsendióval fűszerezzük.
- A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük. Eközben a sajtos keveréket elkészítjük. A háromféle sajtot elkeverjük a tejföllel.
- Fogunk egy tűzálló tálat vagy egy magasabb falú tepsit, és egyenletesen elsimítjuk benne a burgonyapürét. Erre halmozzuk rá az időközben elkészült csirkeszeleteket. Majd a csirkékre rákenjük a sajtos keveréket.
- A végén, ha maradt még sajtunk, reszelhetünk a tetejére is. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 385
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 24048
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Ajánló
Bereznay Tamás ajánlatára hagyatkoznék most, aki azt a tippet adta, hogy a krémsajtot bátran cseréljük ki kékpenészes sajtra. Ámen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dorcus89
81 recept
Nők lapja konyha magazin egyik egyszerű és nagyszerű receptje Bereznay Tamástól. Ő eredetileg sertéskarajjal készítette, a sajtkrémhez pedig ementálit, trappistát és krémsajtot használt. Ha esetleg valakinek ez a variáció jobban tetszik bátran próbálja ki, én a hűtőnk tartalma alapján készítettem el. Nagyszerű vasárnapi ebéd, de egy átlagos hétköznapot is feldob. Plusz érdeme a receptnek, hogy egyszerre készül el a köret és a hús, de mégsem a megszokott formában.