Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
375g törpeharcsa446 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g rosé21 kcal
-
53 kcal
A nokedlihez
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
Összesen
1080
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
1500g törpeharcsa1785 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g rosé82 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A nokedlihez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
Összesen
4323
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
59.1g törpeharcsa70 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.9g rosé3 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A nokedlihez
-
19.7g finomliszt72 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g medvehagyma4 kcal
Összesen
171
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1679.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 959 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
1080
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6718.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 3838 mg
-
Nátrium 1616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1551.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1194 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
4323
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A harcsapaprikáshoz
-
1.5 kg törpeharcsa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 dl rosé
-
3 ek napraforgó olaj
A nokedlihez
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 csokor medvehagyma
Elkészítés
A harcsapaprikáshoz
- A hagymákat apróra vágjuk, az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Rádobjuk a kockára vágott harcsahúst, és körbepirítjuk, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával.
- Felöntjük a borral, és takarékon puhára főzzük. Vigyázzunk, csak óvatosan kevergessük, mert könnyen széttörik a halhús, inkább rázogassuk.
- Amíg fő a paprikás, vizet forralunk.
- A lisztet összekeverjük a tojással, sóval, tejjel, olajjal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjuk, majd az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
- Lobogó, sós vízbe galuskákat szaggatunk, és megfőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz színére.
- Leszűrjük, és a harcsapaprikással tálaljuk. Mellé tejfölt kínálunk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4973
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Ajánló
Ha már a paprikásba is tettünk, akkor mellé is kínálhatunk könnyű, száraz rozé bort, vagy aki nem szereti, fehérbort.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Harcsapaprikást már nagyon sokszor készítettem. A napokban bevásárlás közben leltem nagyon szép harcsát, a piacon pedig előbújtak a medvehagyma csokrocskák. Soha nem hagyom ki, nagyon szeretem nyersen vagy salátákba, bármibe, amibe fokhagyma is kerülhet. Hát jött az ötlet, mivel vacsorára akartam elkészíteni a halat, de nem akartam nehéz, juhtúrós sztrapacskát kínálni mellé, így a nokedliben lelte végzetét az egyik csokor medvehagyma. Igazán különleges lett, jól harmonizált a paprikással. Aki szereti a medvehagymát, annak is ajánlom, no meg annak is, aki eddig tartott tőle.