r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 1080 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 4323 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 171 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1080 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6718.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3838 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 4323 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk.
  2. Rádobjuk a kockára vágott harcsahúst, és körbepirítjuk, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával.
  3. Felöntjük a borral, és takarékon puhára főzzük. Vigyázzunk, csak óvatosan kevergessük, mert könnyen széttörik a halhús, inkább rázogassuk.
  4. Amíg fő a paprikás, vizet forralunk.
  5. A lisztet összekeverjük a tojással, sóval, tejjel, olajjal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjuk, majd az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
  6. Lobogó, sós vízbe galuskákat szaggatunk, és megfőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz színére.
  7. Leszűrjük, és a harcsapaprikással tálaljuk. Mellé tejfölt kínálunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4973
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Ajánló

Ha már a paprikásba is tettünk, akkor mellé is kínálhatunk könnyű, száraz rozé bort, vagy aki nem szereti, fehérbort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikást már nagyon sokszor készítettem. A napokban bevásárlás közben leltem nagyon szép harcsát, a piacon pedig előbújtak a medvehagyma csokrocskák. Soha nem hagyom ki, nagyon szeretem nyersen vagy salátákba, bármibe, amibe fokhagyma is kerülhet. Hát jött az ötlet, mivel vacsorára akartam elkészíteni a halat, de nem akartam nehéz, juhtúrós sztrapacskát kínálni mellé, így a nokedliben lelte végzetét az egyik csokor medvehagyma. Igazán különleges lett, jól harmonizált a paprikással. Aki szereti a medvehagymát, annak is ajánlom, no meg annak is, aki eddig tartott tőle.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...