r
Nosalty Logó

Hamis somlói Lbara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lbara
Hamis somlói Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Egy keverőtálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a sót.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A mazsolát megmossuk, és langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  4. Kézi robotgéppel magas fordulatszámon felverjük a tojásokat, majd lassan, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben folyamatosan magas fordulatszámon dolgoztatjuk a robotgépet. Mikor jó habos, krémes az állaga, jöhet a liszt, ugyanúgy, mint a cukor, kanalanként, lassan.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát sütőrácsra borítjuk, ha meghűlt, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

Egyéb hozzávalók

  1. A vaníliás pudingport felfőzzük 5 dl tejjel és 1 dl vízzel.
  2. Ha elkészült, hozzáadjuk a 3 ek cukrot.
  3. Egy nagy, hőálló tálba tesszük a piskóta egynegyedét, megszórjuk durvára vágott dióval, mazsolával, ráöntjük a a vaníliás puding felét. Jöhet a piskóta negyede, dió, mazsola, puding.
  4. A csokoládés (én étcsokoládésat szoktam) pudingot is elkészítjük. Folytatjuk a fenti menetet, piskóta, dió, mazsola, puding, piskóta, dió, mazsola, puding. Ha meghűlt, ehetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4503
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan valami finomat! A híres somlói galuskát alapul véve, kicsit leegyszerűsítve, átvariálva.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...