r
Nosalty Logó

Hamis kacsamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4237 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16984 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3037 micro
  • Kolin:
    1578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16950 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1662 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztítottcsirkemájat ledaráljuk (vagy leturmixoljuk).
  2. Azsírt megolvasztjuk /én kacsazsírt használtam hozzá/.
  3. Aleturmixolt csirkemájhoz adjuk a megolvasztott zsírt, a tejszínt, a 4 db elhabart tojást, majd sózzuk-borsozzuk.
  4. Egy kisebb tepsit /20*30 cm/kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát /nem kell megijedni- nagyon híg/.
  5. Légkeverésen 160 C-raelőmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsül /az ajtót nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik/.
  6. Melegen - hidegen egyaránt fogysztható
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 14951
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 31.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Mi hidegen ettük frissen sült francia bagettel. (Recept hamarosan!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony után valami egyszerűt, de finomat akartam készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...