Hamis kacsamáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
284
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1134
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 172.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 759 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 4237 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
284
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3718.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 690.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16984 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3037 micro
-
Kolin: 1578 mg
-
Retinol - A vitamin: 16950 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1134
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1665 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 1662 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott, megtisztítottcsirkemájat ledaráljuk (vagy leturmixoljuk).
- Azsírt megolvasztjuk /én kacsazsírt használtam hozzá/.
- Aleturmixolt csirkemájhoz adjuk a megolvasztott zsírt, a tejszínt, a 4 db elhabart tojást, majd sózzuk-borsozzuk.
- Egy kisebb tepsit /20*30 cm/kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát /nem kell megijedni- nagyon híg/.
- Légkeverésen 160 C-raelőmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsül /az ajtót nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik/.
- Melegen - hidegen egyaránt fogysztható
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 14951
- Feltöltés dátuma: 2009. december 31.
Ajánló
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Mi hidegen ettük frissen sült francia bagettel. (Recept hamarosan!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsony után valami egyszerűt, de finomat akartam készíteni.