Halloweeni torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g víz0 kcal
A krémhez
-
42g háztartási keksz175 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
1186
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
32g víz0 kcal
A krémhez
-
500g háztartási keksz2095 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
300g csokoládé1638 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Az összeállításhoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
750g marcipán3465 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
14226
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
6g tojás8 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A krémhez
-
13.6g háztartási keksz57 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
8.2g csokoládé45 kcal
-
8.2g főzőtejszín11 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
Az összeállításhoz
-
5.4g sárgabaracklekvár15 kcal
-
20.4g marcipán94 kcal
-
2.7g marcipán13 kcal
Összesen
389
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.4 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1186
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 193.2 g
Zsír
-
Összesen 653.8 g
-
Telített zsírsav 291 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6002.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 592 mg
-
Foszfor 1891 mg
-
Nátrium 2320 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1865.3 g
-
Cukor 1213 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 751.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 3094 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 719 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
14226
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
4 ek víz
A krémhez
-
50 dkg háztartási keksz
-
25 dkg vaj
-
30 dkg csokoládé
-
300 ml főzőtejszín
-
15 dkg porcukor
-
15 ml rumaroma
-
300 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Az összeállításhoz
-
200 g sárgabaracklekvár
-
75 dkg marcipán
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
- Ezután a tojások sárgáját a hideg vízzel habzásig dörzsöljük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kavarjuk, esetleg habverővel verjük, amíg a cukor elolvad, és habos, kemény állagú lesz.
- A cukros sárga keverékhez felváltva hozzákeverjük a tojások habját és a lisztet úgy, hogy 1 kanál habot, majd egy kanál lisztet keverünk bele egyszerre, ezeket óvatosan elkeverjük; és addig adagoljuk, amíg el nem fogy minden összetevő.
- Papírral bélelt tepsibe öntjük, és közepes sütőben megsütjük. Most nem az a cél, hogy minél magasabb legyen a piskóta, hanem hogy minél nagyobb felületű, ezért a legnagyobb alapterületű tepsi a legmegfelelőbb.
- Mikor megsült (tűpróbával ellenőrizhetjük) kivesszük a sütőből, és még forrón egy nedves konyharuhára papírostól átemeljük, és jó szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk így kihűlni.
A krémhez
- A kekszet apróra tördeljük.
- A vajat a porcukorral habosra kavarjuk.
- A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
- A főzőtejszínt tűzre tesszük melegedni, és felolvasztjuk benne a csokit. Ízlés szerint esetleg ízesítjük a rummal. Mikor elolvadt benne az összes csoki, homogén állagúvá kavarjuk, és lehűtjük.
- Miután kihűlt a csokikrém, belekeverjük a vajas krémet és az aprított kekszet is. Jól összekavarjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a vajat és a kekszet is a krémben. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is, majd hűtőbe rakjuk.
Az összeállításhoz
- A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük óvatosan. 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
- Szükségünk lesz két egyforma üveg, porcelán vagy műanyag tálra, ami majdnem félgömb alakú és kb. 1,3 l űrtartalmú.
- A tálakat kibéleljük folpackkal. Szépen az aljukat és az oldalaikat is körberakjuk a piskótatekercsekkel. Ha szükséges, el is vághatjuk a szeleteket. Nem baj, ha marad pár szelet a piskótából.
- A kekszes csokikrémet elfelezzük, és megtöltjük a piskótával kibélelt tálakat. Ha nem telnek meg teljesen, akkor a tetejükre rakosgatjuk a megmaradt pár szelet piskótakarikát. Jól lefóliázzuk őket, és visszatesszük a hűtőbe pár órára.
- Pár óra hűlés után kivesszük a hűtőből, és óvatosan ráfordítjuk az egyik tálat a másikra. Óvatosan emeljük le a felül lévő tálat. Terítsünk le az asztalra kereszt alakban további fóliát, és erre fordítsuk rá óvatosan a gömbünket, majd emeljük le a második tálat is róla. Szorosan csomagoljuk be a kiterített fólia segítségével, én jól megcsavartam a tetején a fólia végeit, egyengessük el, mintha egy tököt akarnánk formázni. Mehet vissza a hűtőbe újra.
- A narancs színű marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, és a marcipánt szépen ráhelyezzük, igyekezzünk szépen, légmentesen rásimítani az oldalára, az aljáig, majd a túllógó részeket levágjuk, és elegyengetjük az alján. Az ujjunkkal függőleges irányban nyomkodhatunk bele csíkokat, hogy a felület jobban hasonlítson egy tök textúrájára. A fekete marcipánt is kinyújtjuk, és ezzel dekoráljuk a tököt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1254
- Feltöltés dátuma: 2015. május 18.
Ajánló
Lekvár helyett tölthetjük a piskótatekercset Nutellával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Mivel a harmadik gyermekem november 2-án született, a szülinapi zsúrok tematikája rendszeresen a Halloween. Idén ezt a tök alakú tortát készítettem nekik. Saját fejlesztésű recept, pontosabban a charlotte torták mintájára született az ötlet.