r
Nosalty Logó

Halloweeni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Halloweeni torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 14226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    193.2 g

Zsír

  • Összesen
    653.8 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6002.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1891 mg
  • Nátrium
    2320 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1865.3 g
  • Cukor
    1213 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3094 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 14226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojások sárgáját a hideg vízzel habzásig dörzsöljük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kavarjuk, esetleg habverővel verjük, amíg a cukor elolvad, és habos, kemény állagú lesz.
  3. A cukros sárga keverékhez felváltva hozzákeverjük a tojások habját és a lisztet úgy, hogy 1 kanál habot, majd egy kanál lisztet keverünk bele egyszerre, ezeket óvatosan elkeverjük; és addig adagoljuk, amíg el nem fogy minden összetevő.
  4. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és közepes sütőben megsütjük. Most nem az a cél, hogy minél magasabb legyen a piskóta, hanem hogy minél nagyobb felületű, ezért a legnagyobb alapterületű tepsi a legmegfelelőbb.
  5. Mikor megsült (tűpróbával ellenőrizhetjük) kivesszük a sütőből, és még forrón egy nedves konyharuhára papírostól átemeljük, és jó szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk így kihűlni.

A krémhez

  1. A kekszet apróra tördeljük.
  2. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A főzőtejszínt tűzre tesszük melegedni, és felolvasztjuk benne a csokit. Ízlés szerint esetleg ízesítjük a rummal. Mikor elolvadt benne az összes csoki, homogén állagúvá kavarjuk, és lehűtjük.
  5. Miután kihűlt a csokikrém, belekeverjük a vajas krémet és az aprított kekszet is. Jól összekavarjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a vajat és a kekszet is a krémben. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is, majd hűtőbe rakjuk.

Az összeállításhoz

  1. A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük óvatosan. 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Szükségünk lesz két egyforma üveg, porcelán vagy műanyag tálra, ami majdnem félgömb alakú és kb. 1,3 l űrtartalmú.
  3. A tálakat kibéleljük folpackkal. Szépen az aljukat és az oldalaikat is körberakjuk a piskótatekercsekkel. Ha szükséges, el is vághatjuk a szeleteket. Nem baj, ha marad pár szelet a piskótából.
  4. A kekszes csokikrémet elfelezzük, és megtöltjük a piskótával kibélelt tálakat. Ha nem telnek meg teljesen, akkor a tetejükre rakosgatjuk a megmaradt pár szelet piskótakarikát. Jól lefóliázzuk őket, és visszatesszük a hűtőbe pár órára.
  5. Pár óra hűlés után kivesszük a hűtőből, és óvatosan ráfordítjuk az egyik tálat a másikra. Óvatosan emeljük le a felül lévő tálat. Terítsünk le az asztalra kereszt alakban további fóliát, és erre fordítsuk rá óvatosan a gömbünket, majd emeljük le a második tálat is róla. Szorosan csomagoljuk be a kiterített fólia segítségével, én jól megcsavartam a tetején a fólia végeit, egyengessük el, mintha egy tököt akarnánk formázni. Mehet vissza a hűtőbe újra.
  6. A narancs színű marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, és a marcipánt szépen ráhelyezzük, igyekezzünk szépen, légmentesen rásimítani az oldalára, az aljáig, majd a túllógó részeket levágjuk, és elegyengetjük az alján. Az ujjunkkal függőleges irányban nyomkodhatunk bele csíkokat, hogy a felület jobban hasonlítson egy tök textúrájára. A fekete marcipánt is kinyújtjuk, és ezzel dekoráljuk a tököt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1254
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Ajánló

Lekvár helyett tölthetjük a piskótatekercset Nutellával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a harmadik gyermekem november 2-án született, a szülinapi zsúrok tematikája rendszeresen a Halloween. Idén ezt a tök alakú tortát készítettem nekik. Saját fejlesztésű recept, pontosabban a charlotte torták mintájára született az ötlet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...