Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g pangasius298 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
83g bulgur285 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
200g gránátalma93 kcal
Összesen
1132
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
750g pangasius893 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
84g vaj602 kcal
-
250g bulgur855 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
600g gránátalma279 kcal
Összesen
3390
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24.9g pangasius30 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
-
8.6g narancs3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
8.3g bulgur28 kcal
-
24.9g zöldség alaplé2 kcal
-
19.9g gránátalma9 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 1432 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 381.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
1132
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.1 g
Zsír
-
Összesen 128.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8416 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 2710 mg
-
Nátrium 4297 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1145.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
3390
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg pangasius
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
25 dkg bulgur
-
0.8 l zöldség alaplé
-
2 db gránátalma
Elkészítés
- A halszeleteket 1 ek. vajon oldalanként 1-1- perc alatt elősütjük.
- Megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal, és tepsibe helyezzük (teflon, hogy le ne ragadjon).
- A fehérkenyeret ledaráljuk (héja nélkül), és hozzákeverünk 3 ek. vajat, és egy citrom, valamint egy narancs reszelt héját, és levét. Ezzel a keverékkel beborítjuk a halszeleteket, és sütőben készre sütjük.
- A bulgurt egy nagyobb tálba tesszük, és a felforralt alaplével leöntjük, lefedjük 10 percre, hogy jól megdagadjanak a szemek, majd hozzákeverünk 2 ek vajat, és a gránátalma magjait.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8538
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Láttam ehhez hasonló receptet Jamie Olivertől, és Serényi Zsolttól, megtetszett, és ki szerettem volna próbálni. Persze változtattam rajta egy keveset. A gránátalma pucolás rejtelmeit pedig Nigella Lowsontól lestem el, ami úgy hangzik, hogy mielőtt felvágnám a gránátalma héját, elpüfölöm egy fakanállal, így amikor szétnyitom, szinte maguktól potyognak ki, hátrahagyva az egyébként igen keserű fehér hártyáját.