r
Nosalty Logó

Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8416 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket 1 ek. vajon oldalanként 1-1- perc alatt elősütjük.
  2. Megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal, és tepsibe helyezzük (teflon, hogy le ne ragadjon).
  3. A fehérkenyeret ledaráljuk (héja nélkül), és hozzákeverünk 3 ek. vajat, és egy citrom, valamint egy narancs reszelt héját, és levét. Ezzel a keverékkel beborítjuk a halszeleteket, és sütőben készre sütjük.
  4. A bulgurt egy nagyobb tálba tesszük, és a felforralt alaplével leöntjük, lefedjük 10 percre, hogy jól megdagadjanak a szemek, majd hozzákeverünk 2 ek vajat, és a gránátalma magjait.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8538
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral
Évi néni 1830 recept

Láttam ehhez hasonló receptet Jamie Olivertől, és Serényi Zsolttól, megtetszett, és ki szerettem volna próbálni. Persze változtattam rajta egy keveset. A gránátalma pucolás rejtelmeit pedig Nigella Lowsontól lestem el, ami úgy hangzik, hogy mielőtt felvágnám a gránátalma héját, elpüfölöm egy fakanállal, így amikor szétnyitom, szinte maguktól potyognak ki, hátrahagyva az egyébként igen keserű fehér hártyáját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...