Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
163g finomliszt592 kcal
-
63g tepertő473 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
8g fehérbor6 kcal
-
8 kcal
-
63g tej35 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
1278
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
650g finomliszt2366 kcal
-
250g tepertő1893 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
250g tej140 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5111
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
47.7g finomliszt174 kcal
-
18.4g tepertő139 kcal
-
2.2g disznózsír20 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
2.2g fehérbor2 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
Összesen
375
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1206.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
1278
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4824.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 2951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 185.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
5111
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
-
3 dkg disznózsír
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg friss élesztő
-
1 tk cukor
Elkészítés
- Az átszitált lisztet kettéosztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vöröshagymás tepertőkrémet és a zsírt. Téglatest alakúra egyengetjük, és félretesszük. Fél dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és összekeverjük a cukorral. Szintén félretesszük.
- A liszt másik felébe beletesszük az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a bort, a sót és a cukros tejben kelesztett élesztőt. A tésztát elkezdjük kidolgozni (én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem), miközben adagoljuk hozzá a tejet. A tészta közepesen lágy, hólyagos kalácstésztához kell, hogy hasonlítson. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepertős tésztát szintén ekkora méretűre nyújtjuk, és ráhelyezzük a megkelt tésztára. A téglalap jobb felét középre hajtjuk, majd ráhajtjuk a bal oldalát. A kapott keskeny téglalap alsó részét középre hajtjuk, és ráhajtjuk a felső részt. Ruhával letakarva pihentetjük 20 percet.
- Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A hajtogatást megismételjük még kétszer.
- A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és késsel bevagdossuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, amit sütőlemezre teszünk.
- Amíg pihennek a pogácsák, addig előmelegítjük a sütőt 190 C-ra. A sütőlemezre tett pogácsákat 20-25 perc (ez egy tepsi sütési ideje) alatt szép pirosra sütjük. Langyosra hűtjük, és egy tálon gusztusosan elhelyezve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4143
- Feltöltés dátuma: 2020. március 13.
Ajánló
A tejet fokozatosan adagoljuk, mert a liszt fajtájától függően lehet, hogy kevesebbre lesz szükség. Ezt a mennyiséget én 3 adagban sütöttem ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Babgulyás mellé készítettem ezt a finom, puha, leveles pogácsát. A vöröshagymás tepertőkrém pedig nagyszerűen feldobta az ízét.