r
Nosalty Logó

Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 5111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet kettéosztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vöröshagymás tepertőkrémet és a zsírt. Téglatest alakúra egyengetjük, és félretesszük. Fél dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és összekeverjük a cukorral. Szintén félretesszük.
  2. A liszt másik felébe beletesszük az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a bort, a sót és a cukros tejben kelesztett élesztőt. A tésztát elkezdjük kidolgozni (én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem), miközben adagoljuk hozzá a tejet. A tészta közepesen lágy, hólyagos kalácstésztához kell, hogy hasonlítson. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepertős tésztát szintén ekkora méretűre nyújtjuk, és ráhelyezzük a megkelt tésztára. A téglalap jobb felét középre hajtjuk, majd ráhajtjuk a bal oldalát. A kapott keskeny téglalap alsó részét középre hajtjuk, és ráhajtjuk a felső részt. Ruhával letakarva pihentetjük 20 percet.
  4. Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A hajtogatást megismételjük még kétszer.
  5. A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és késsel bevagdossuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, amit sütőlemezre teszünk.
  6. Amíg pihennek a pogácsák, addig előmelegítjük a sütőt 190 C-ra. A sütőlemezre tett pogácsákat 20-25 perc (ez egy tepsi sütési ideje) alatt szép pirosra sütjük. Langyosra hűtjük, és egy tálon gusztusosan elhelyezve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4143
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 13.

Ajánló

A tejet fokozatosan adagoljuk, mert a liszt fajtájától függően lehet, hogy kevesebbre lesz szükség. Ezt a mennyiséget én 3 adagban sütöttem ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel
Lizinka_ 607 recept

Babgulyás mellé készítettem ezt a finom, puha, leveles pogácsát. A vöröshagymás tepertőkrém pedig nagyszerűen feldobta az ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...