Hajdinás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
a tésztához
-
50g cukkini8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
20g hajdinaliszt67 kcal
-
23g zabpehelyliszt91 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g tej14 kcal
a mázhoz
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
a tésztához
-
200g cukkini32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
25g méz76 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
80g hajdinaliszt268 kcal
-
90g zabpehelyliszt364 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g tej56 kcal
a mázhoz
Összesen
1461
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
a tésztához
-
22.6g cukkini4 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
9g hajdinaliszt30 kcal
-
10.2g zabpehelyliszt41 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
11.3g tej6 kcal
a mázhoz
-
9g datolya23 kcal
-
16.9g banán10 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
166
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1235 micro
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2230.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.8 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 366.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4941 micro
Összesen
1461
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 558 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
a tésztához
-
1 közepes db cukkini
-
2 db tojás
-
2 ml vaníliaaroma
-
80 g hajdinaliszt
-
90 g zabpehelyliszt
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
a mázhoz
Elkészítés
a tésztához
- A cukkinit nagy lyukú reszelőn héjastól lereszeljük.
- A tojásokat feltörjük, és hozzákeverjük a reszelt cukkinit, ízlés szerint mézet (vagy más édesítőt), vanília aromát és az olvasztott vajat.
- A masszához hozzákeverjük a hajdina- és zabpehelylisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
- Alaposan összekeverjük a tésztát, és amennyiben nem elég lágy, annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk.
- Egy tűzálló tálat/tepsit kivajazunk.
- Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
a mázhoz
- A datolyát, a banánt, a kakaóport, ízesítőket, és ha szükséges, egy kis tejet turmixgépbe helyezünk, és krémesre turmixoljuk.
- Opcionális egy kis reszelt, magas kakaótartalmú csokoládét a tetejére szórni, hogy extra csokis legyen.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x15x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5994
- Feltöltés dátuma: 2016. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretek kísérletezni a konyhában, pár hete céklás süteményt sütöttem, gondoltam, miért ne édesíthetném meg a cukkinit is, liszt viszont nem volt otthon semmilyen formában... tehát fogtam magam, és nekiálltam a hajdinát és a zabpelyhet lisztté őrölni a turmixgépben, és így csodás gluténmentes lisztekre tettem szert. Aztán kezdődhetett a kísérlet, és isteni fini lett az eredmény, ráadásul rostban bő és antioxidáns bomba! :D