r
Nosalty Logó

Hajdinás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hajdinás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4941 micro
Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A cukkinit nagy lyukú reszelőn héjastól lereszeljük.
  2. A tojásokat feltörjük, és hozzákeverjük a reszelt cukkinit, ízlés szerint mézet (vagy más édesítőt), vanília aromát és az olvasztott vajat.
  3. A masszához hozzákeverjük a hajdina- és zabpehelylisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Alaposan összekeverjük a tésztát, és amennyiben nem elég lágy, annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk.
  5. Egy tűzálló tálat/tepsit kivajazunk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

a mázhoz

  1. A datolyát, a banánt, a kakaóport, ízesítőket, és ha szükséges, egy kis tejet turmixgépbe helyezünk, és krémesre turmixoljuk.
  2. Opcionális egy kis reszelt, magas kakaótartalmú csokoládét a tetejére szórni, hogy extra csokis legyen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5994
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni a konyhában, pár hete céklás süteményt sütöttem, gondoltam, miért ne édesíthetném meg a cukkinit is, liszt viszont nem volt otthon semmilyen formában... tehát fogtam magam, és nekiálltam a hajdinát és a zabpelyhet lisztté őrölni a turmixgépben, és így csodás gluténmentes lisztekre tettem szert. Aztán kezdődhetett a kísérlet, és isteni fini lett az eredmény, ráadásul rostban bő és antioxidáns bomba! :D

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...