Hajdina galuska
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
85g hajdinaliszt285 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g xantana6 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
360
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
170g hajdinaliszt570 kcal
-
8g só0 kcal
-
3g xantana11 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
719
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
43.5g hajdinaliszt146 kcal
-
2g só0 kcal
-
0.8g xantana3 kcal
-
28.1g tojás35 kcal
-
25.6g víz0 kcal
Összesen
184
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2326.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 1631 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 96.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
360
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4653.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 3261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 192.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
719
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
17 dkg hajdinaliszt
-
2 kávéskanál só
-
2 db tojás
-
1 dl víz
Elkészítés
- Nagy fazékban legalább 2 liter vizet teszünk felforrni. Ha felforrt, 1 kk sót teszünk bele.
- A lisztet, sót és xantánát összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat.
- Először csak fél deci vízzel keverjük el, majd 2-3 kanalanként adunk hozzá vizet, hogy sűrű, keverhető tésztát kapjunk. A tészta nem folyik, a kanállal megkeverve a kanál nyoma megmarad, és nem lapul el a tészta.
- Ha a víz forr, nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Legegyszerűbb, ha a nokedliszaggató fém vágólapját spatulával vagy késsel használjuk, mert a nokedlitészta olyan sűrű, hogy nem folyik át rajta, hanem passzírozni kell egy kicsit. Persze, ha eleve kaparós nokedliszaggatónk van, előnyben vagyunk.
- 2-3 percig főzzük, és kettévágunk egyet, hogy átfőtt-e. Leszűrjük, és tálaljuk. Nem ragad össze, mint a finomlisztes változat. Kihűlve, letakarva, hűtőben tárolható. Pár evőkanál vízzel újra felmelegíthető.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8528
- Feltöltés dátuma: 2015. április 05.
Ajánló
Sajttal megszórva, párolt zöldségekkel, pörkölttel egyaránt finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta nem ettem nokedlit, mert nem akartam finomliszttel csinálni. De a csirkepörihez az dukált, úgyhogy megpróbálkoztam a hajdinaliszttel. Bevált! Persze több összekötő anyag kellett - ami itt tojás és xantána.