r
Nosalty Logó

Hajdina galuska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hajdina galuska
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

360
Kalória
16.8g
Fehérje
61.7g
Szénhidrátok
7.2g
Zsír
96.4g
Víz
180g
Koleszterin
8.5g
Rost
2.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4653.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    3261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 719 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Nagy fazékban legalább 2 liter vizet teszünk felforrni. Ha felforrt, 1 kk sót teszünk bele.
  2. A lisztet, sót és xantánát összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Először csak fél deci vízzel keverjük el, majd 2-3 kanalanként adunk hozzá vizet, hogy sűrű, keverhető tésztát kapjunk. A tészta nem folyik, a kanállal megkeverve a kanál nyoma megmarad, és nem lapul el a tészta.
  5. Ha a víz forr, nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Legegyszerűbb, ha a nokedliszaggató fém vágólapját spatulával vagy késsel használjuk, mert a nokedlitészta olyan sűrű, hogy nem folyik át rajta, hanem passzírozni kell egy kicsit. Persze, ha eleve kaparós nokedliszaggatónk van, előnyben vagyunk.
  6. 2-3 percig főzzük, és kettévágunk egyet, hogy átfőtt-e. Leszűrjük, és tálaljuk. Nem ragad össze, mint a finomlisztes változat. Kihűlve, letakarva, hűtőben tárolható. Pár evőkanál vízzel újra felmelegíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Régóta nem ettem nokedlit, mert nem akartam finomliszttel csinálni. De a csirkepörihez az dukált, úgyhogy megpróbálkoztam a hajdinaliszttel. Bevált! Persze több összekötő anyag kellett - ami itt tojás és xantána.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tökéletes párolt rizs

Az én módszerem a párolt rizs elkészítésére egyszerű és bolondbiztos - nincs öblítés, nincs szűrő, vagy bármely más receptben előírt kényes technika. A rizs minden egyes alkalommal ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!