r
Nosalty Logó

Hagyományos kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
5 csillag • 2 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Guxj
Hagyományos kakaós csiga
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 4208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 4208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 327 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni.
  2. Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
  3. Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne ijedj meg, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.
  4. Lisztes kézzel kibányásszuk a tésztát, körbelisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát gyengén átpaskoljuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.
  6. Megkenjük a töltelékkel, majd közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.
  7. A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. [Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!]
  8. Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom! Jó étvágyat!

Töltelék:

  1. A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Legjobb,ha egy konyhai spricnibe töltjük, és egyenletesen fröcsköljük, de tenyérrel is el lehet szépen oszlatni. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.
  2. A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.
  3. Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1224
  • Tegnapi nézettség: 108
  • 7 napos nézettség: 572
  • Össznézettség: 1443324
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ne keress tovább! :) Itt az igazi, hagyományos kakaós csiga receptje. Korábban sok receptet kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond, ezért a tapasztalataim után a receptek összegyúrásából készült el ez az isteni, puha tészta. Számomra ez A kakaós csiga. Én zabtejjel készítem, higgyétek el, nem von le az élvezeti értékekből, de természetesen lehet tehéntejjel is készíteni, illetve bármilyen növényi- vagy magtej is megteszi. A teljes kiőrlésű liszt kihagyható, én úgy vettem észre, hogy jót tesz a tésztának ez a kevéske mennyiség. Érdemes dupla adagot készíteni, mert a csiguszok nyersen fagyaszthatóak is. ;)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!