Hagyományos kakaós csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Guxj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
125g finomliszt455 kcal
-
7 kcal
-
25 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
Összesen
1052
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
100 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
4208
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
38.8g finomliszt141 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
8 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
-
7.8g cukrozatlan kakaópor18 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
Összesen
327
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
1052
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3463.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.5 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 1292 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
4208
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
327
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta:
-
0.5 kg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
7 dkg vaj
-
1 csipet só
Töltelék:
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g porcukor
-
100 g vaj
Elkészítés
Tészta:
- A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni.
- Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
- Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne ijedj meg, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.
- Lisztes kézzel kibányásszuk a tésztát, körbelisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát gyengén átpaskoljuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.
- Megkenjük a töltelékkel, majd közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.
- A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. [Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!]
- Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom! Jó étvágyat!
Töltelék:
- A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Legjobb,ha egy konyhai spricnibe töltjük, és egyenletesen fröcsköljük, de tenyérrel is el lehet szépen oszlatni. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.
- A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.
- Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 1224
- Tegnapi nézettség: 62
- 7 napos nézettség: 724
- Össznézettség: 1442686
- Feltöltés dátuma: 2017. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Guxj
39 recept
Ne keress tovább! :) Itt az igazi, hagyományos kakaós csiga receptje. Korábban sok receptet kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond, ezért a tapasztalataim után a receptek összegyúrásából készült el ez az isteni, puha tészta. Számomra ez A kakaós csiga. Én zabtejjel készítem, higgyétek el, nem von le az élvezeti értékekből, de természetesen lehet tehéntejjel is készíteni, illetve bármilyen növényi- vagy magtej is megteszi. A teljes kiőrlésű liszt kihagyható, én úgy vettem észre, hogy jót tesz a tésztának ez a kevéske mennyiség. Érdemes dupla adagot készíteni, mert a csiguszok nyersen fagyaszthatóak is. ;)