r
Nosalty Logó

Hagymás-zöldségzöldes tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Risi
Hagymás-zöldségzöldes tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4540.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre feldaraboljuk, és lesózzuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, és kb. 1 cm-es darabokra karikázzuk fel.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zöldségzöldet is apróra daraboljuk. Utána összekeverjük egy tálban őket.
  4. Egy tepsi aljára olajat öntünk, a burgonyát beleöntjük, a vöröshagyma és zöldségzöld keverékének felét ráöntjük, és megsózzuk. Összekeverjük a tepsiben, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ezután a tarja mindkét oldalát megforgatjuk a hagymás-zöldséges keverékben, és sorban ráhelyezzük a burgonya tetejére.
  6. Lefedjük a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben (3-as fokozaton) kb. 1 órát dinszteljük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a hús egyik felét, utána megforgatjuk a húst, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21522
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Ajánlom, mert egyszerre elkészül a hús és a köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól tanultam a receptet évekkel ezelőtt, és a család egyik kedvence lett! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...