r
Nosalty Logó

Hagymás tört krumpli

4,5

2 ÉRTÉKELÉS20 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Hagymás tört krumpli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

545
Kalória
4.5g
Fehérje
38.5g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
203.3g
Víz
-
Koleszterin
5g
Rost
4.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 545 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    813.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában főzzük.
  2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
  3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
  4. A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztikus ételekkel kényeztetik a családjukat, de a hálátlanok nem értékelik a fáradozást. Na - gondoltam -, nincs itt rám semmi szükség! Aztán tovább beszélgettünk, valamiért a habarást említettem. Azt mondja erre az egyik hölgy: árulnám már el neki, mi az a habarás! Akkor és ott tanultam meg - és aztán még sokszor rá kellett jöjjek: sokkal könnyebb sikert aratni olyan ételkreációval, amit senki nem ismer, mint a hétköznapi ételekkel, amelyek esetében ugyebár mindenkinek van viszonyítási alapja!   Mindazonáltal nem nagyon értem, miért nincs minden étteremben hagymás tört krumpli, hiszen ez az egyik legfinomabb körítés! Persze jól elkészítve: sok hagyma jól megpirítva, sok olaj. A párolt káposzta mellé pedig egyszerűen jár, akármi legyen is a hús: kacsa, liba, disznótoros vagy (mint ma nálunk) köményes sült.   A párolt káposztával kapcsolatban is szeretném megosztani Veletek azt a véleményemet, amely szerint a párolt káposzta akkor a legfinomabb, ha nem csak úgy, "finom úrinő" módra készítjük, hanem "zűrösen". Ez annyit tesz, hogy egyáltalán nem sózom be előre a káposztát, és nem párolom, hanem teljes lángon, kavargatva pirítom a karamellizált cukron és hagymán. Naná, hogy leég! Naná, hogy nem lesz puha, hanem ress. A végén sózom és savanyítom borecettel (az újévi malac mellé pezsgővel), még utána is muszáj kicsit pirítani és aztán még cukrozni. Na, így a legjobb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!