Hagymás tört krumpli
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
69.4g burgonya40 kcal
-
18.8g vöröshagyma7 kcal
-
11.8g napraforgó olaj104 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 170.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 913 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 813.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában főzzük.
- Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
- A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
- A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
- Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 1119
- Tegnapi nézettség: 210
- 7 napos nézettség: 4204
- Össznézettség: 532887
- Feltöltés dátuma: 2009. január 15.
Ajánló
Párolt káposztával akár hús nélkül is!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztikus ételekkel kényeztetik a családjukat, de a hálátlanok nem értékelik a fáradozást. Na - gondoltam -, nincs itt rám semmi szükség! Aztán tovább beszélgettünk, valamiért a habarást említettem. Azt mondja erre az egyik hölgy: árulnám már el neki, mi az a habarás! Akkor és ott tanultam meg - és aztán még sokszor rá kellett jöjjek: sokkal könnyebb sikert aratni olyan ételkreációval, amit senki nem ismer, mint a hétköznapi ételekkel, amelyek esetében ugyebár mindenkinek van viszonyítási alapja! Mindazonáltal nem nagyon értem, miért nincs minden étteremben hagymás tört krumpli, hiszen ez az egyik legfinomabb körítés! Persze jól elkészítve: sok hagyma jól megpirítva, sok olaj. A párolt káposzta mellé pedig egyszerűen jár, akármi legyen is a hús: kacsa, liba, disznótoros vagy (mint ma nálunk) köményes sült. A párolt káposztával kapcsolatban is szeretném megosztani Veletek azt a véleményemet, amely szerint a párolt káposzta akkor a legfinomabb, ha nem csak úgy, "finom úrinő" módra készítjük, hanem "zűrösen". Ez annyit tesz, hogy egyáltalán nem sózom be előre a káposztát, és nem párolom, hanem teljes lángon, kavargatva pirítom a karamellizált cukron és hagymán. Naná, hogy leég! Naná, hogy nem lesz puha, hanem ress. A végén sózom és savanyítom borecettel (az újévi malac mellé pezsgővel), még utána is muszáj kicsit pirítani és aztán még cukrozni. Na, így a legjobb!