r
Nosalty Logó

Hagymás-tofus Quiche Lorraine

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hagymás-tofus Quiche Lorraine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 2952 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8939.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    5095 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 2952 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

Elkészítés

töltelék

  1. A megmosott/szárazra törölt tofut felkockázzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagyma karikákat, az apróra felkockázott fokhagymát, a tojásokat, a rizs főzőkrémet és a fűszereket, és az egészet összekeverjük.

tészta

  1. A lisztet összegyúrjuk a kókuszolajjal, a tojásokkal, a himalája sóval és a xilittel könnyen formázható tésztacipóvá.
  2. A tésztacipóval kibélelünk egy piteformát a puszta kezünkkel, nem használunk nyújtófát.
  3. A tésztát a kibélelést követően egy hurkapálcikával végigszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azért, hogy ne égjen meg a piténk széle, leterítünk egy darab alufóliával sütés közben.
  4. Amikor a tészta sütés közben hólyagozni kezd, megszurkáljuk ismételten a hurkapálcikával.
  5. Végül tofus tölteléket a "vakra sütött" (töltelék nélküli) pite tésztára öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben további kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1024
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "franciák pizzája", azaz a Quiche Lorraine [ejtsd: kis loren] a francia-német határról származik, vajas tésztából készül, és kihagyhatatlan része a sajt-szalonna kombináció. Úgy gondoltam, hogy kedvezek azoknak, akik nem fogyaszthatnak tejtermékeket, így elhagyom a vajat a tésztából, a főzőtejszínt/sajtot pedig a töltelékből... így született ez a recept, mellyel végső soron a vegetáriánusoknak is kedveztem, hiszen a húst/szalonnát is elhagytam belőle.

Hozzávalók

töltelék

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...