r
Nosalty Logó

Hagymás sertésnyak mentás paradicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Hagymás sertésnyak mentás paradicsommal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

496
Kalória
33.5g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
297.9g
Víz
123.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
6.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    655 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk. Fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A mentát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a paprikával, római köménnyel. Sóval, borssal ízesítjük. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk, a lisztes keverékben megforgatjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, alufóliába csomagoljuk.
  4. A vajat a visszamaradt pecsenyezsírban felforrósítjuk. A hagymát aranybarnára sütjük. Kivesszük.
  5. A paradicsomot és a fokhagymát a visszamaradt zsiradékban 2-3 percig sütjük. Hozzákeverjük a mentát. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A húst a hagymával és a paradicsommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 6 perc

Finom húsétel. Tálalhatjuk sült burgonyával, vagy csak egyszerűen pirított kenyérrel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!