r
Nosalty Logó

Hagymás háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Hagymás háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6947.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    4786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1304 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 3452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsi(ke)t kibéleljünk sütőpapírral.
  2. A hagymát kb. fél cm-es kockákra vágjuk, majd egy evőkanál olajon jól megpirítjuk.
  3. Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, a hagymát is beleértve. Meleg helyen hagyjuk egy órát kelni.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk, egy éles késsel csíkokat vágunk le belőle, majd azokat háromszög alakra metsszük.
  7. Belerakjuk a tepsikbe és tojássárgájával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
  8. A tepsiben még fél órát kelesztjük.
  9. 220 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 542
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25858
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás háromszögek
Andi80_ 380 recept

A receptet a neten találtam. Sok sós sütit kipróbáltam már, de ez az első, ami igazán puha lett sütés után. Az eredeti recept szerint kockára lett vágva, de így több is lett belőle (3 tepsivel) és formabontóbb is :-) Aki a hagyományokat kedveli, az szaggathatja pogácsaszaggatóval is. Bár így nem marad "hulladék". Ízre a hagymától kicsit pikáns, de nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...