r
Nosalty Logó

Habroló - leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Habroló - leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 1335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles vajas tésztát vágjuk kb. 3 cm széles csíkokra.
  2. Roló formára tekerjük fel a tésztát csiga vonalban úgy, hogy szorosan illeszkedjen az alsó a fölötte lévő sorhoz. Inkább picit fedje egymást, mint rés legyen közöttük, mert akkor a hab kibújik a résen.
  3. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Sütőtől függ, hogy ez mennyi idő alatt teljesül.
  4. Sülés után hagyjuk őket hűlni.
  5. Amíg hűlnek, elkészíthetjük a tölteléket: a tojásfehérjéket verjük fel gőz fölött a cukorral.
  6. Ha elég kemény a hab, akkor betölthetjük a rolókat. Ehhez segítségünkre lehet habzsák, vagy tortadíszítő "nyomó pisztoly" (becsületes nevét nem tudom). (Én a hosszúkás cső fejet szoktam ilyenkor használni.)
  7. Már csak a tálalás van hátra, ízlés szerint díszíthetjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 34943
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Ha nincs otthon roló forma, de akad fém hajcsavaró, az is megfelel a célnak, csak vonjuk be alufóliával. Régi fém hajcsavarókból 2-t kell egymás mellé tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos egyetlen fővárosi cukiban sem sikerült a nyomára bukkannom gyerekkori kedvencemnek, így kénytelen voltam saját kezűleg elkészíteni. Régen hájas tésztából csinálták, én jobb szeretem leveles vajassal. Kevésbé macerás, már ha a boltit használjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...