r
Nosalty Logó

Habos gyümölcstorta szederrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Feenuee
Habos gyümölcstorta szederrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

236
Kalória
6.8g
Fehérje
23g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
82.7g
Víz
75.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
15.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    992.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákat külön habosra keverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a kakaós lisztet és habot felváltva óvatosan a sárgájához adagoljuk, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb.25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A szederből néhány szép szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk.
  6. A barackokat kockára vágjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, a végén hozzáadjuk a joghurtotés a pépesített szedret.
  8. A tortát kétfelé vágjuk,az alját visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a krém nagy részét,majd a másik lappal lefedjük.
  9. Tetejét a maradék krémmel kenjük, barackkockákkal ésa félretett szederrel kirakjuk.
  10. A zselatint a baracklében előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejét lekenjük.
  11. Legalább egy-két órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, körbevágás után eltávolíthatjuk a karimát, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Nyáron sokkal jobban esik a könnyű, habos, gyümölcsös süti, mint a tömény csokoládécsodák.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!