r
Nosalty Logó

Habkönnyű szalagos fánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
baloghorsi
Habkönnyű szalagos fánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1322
Kalória
10.1g
Fehérje
57.7g
Szénhidrátok
117.6g
Zsír
19.8g
Víz
162.8g
Koleszterin
2g
Rost
9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 10573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    940.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    431 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    331 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2231.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    358 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 10573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 563 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 deci langyos tejben 1 kk porcukorral kicsit felfuttatjuk, majd egy tálba szórjuk a lisztet, és a közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe öntjük bele az élesztős, tejes keveréket. Kb. 15 percet meleg helyen hagyjuk állni, had dolgozzon az élesztő.
  2. A tojássárgákat, porcukrot, maradék tejet, sót és rumot belekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy margarint, és fakanállal jól összedolgozzuk. Letakarva kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, újra átgyúrjuk (lágy, pizzatészta-szerű állaga lesz), és egy lisztezett deszkán kihúzkodjuk kb. ujjnyi vastagra. Nagy pogácsaszaggatóval (vagy egy pohárral) kiszaggatjuk, egy lisztezett tálcára tesszük a korongokat, és olajjal vékonyan megkenjük, hogy ne száradjanak ki. Kb. 15-20 perc alatt a duplájára kelesztjük a fánkokat.
  4. Olajat forrósítunk egy megfelelően mély edényben, és a fánk-korongokat úgy tesszük az olajba, hogy középen benyomjuk az ujjunkkal (így lesz fánk formája). Nem túl forró olajban sütjük ki a fánkokat, majd papírtörlőre tesszük, és vaníliás porcukorral meghintjük őket. Nagyjából 20 db lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Farsangkor hagyomány, hogy fánkot készítünk, idén csináltam először édesanyám receptjét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!