Habkifli
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
25g dió164 kcal
Összesen
255
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
84g porcukor325 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
1022
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
29.7g tojásfehérje15 kcal
-
31.2g porcukor121 kcal
-
1.9g fehérborecet0 kcal
-
37.2g dió243 kcal
Összesen
379
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
255
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1022
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojásfehérje
-
12 ek porcukor
-
1 ek fehérborecet
Elkészítés
- A két fehérjéből kemény habot verünk.
- Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverőjével, a fontos, hogy kemény, fényes masszát kapjunk.
- Darált dióra teszünk kanálnyi habot, és ügyesen, könnyedén beleforgatjuk, kifli alakúra formázzuk.
- Sütőpapírra vagy vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és alacsony hőfokon inkább szárítjuk mint sütjük, hogy szép fehérek maradjanak a kiflik.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16674
- Feltöltés dátuma: 2014. július 04.
Ajánló
Dió helyett mandulába is forgathatjuk a habot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
A maradék tojásfehérje felhasználására jó megoldás - és nagyon finom.