Habcsók lucella konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1012
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.1 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1012
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojásfehérje
-
24 dkg cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Három sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásfehérjét megsózzuk, és egy tálban elektromos mixerrel kemény habbá verjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot kb. 2 evőkanalanként, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz. A tálat akár fejjel lefelé is fordíthatjuk, akkor sem szabad kiesnie.
- A cukorhabot nyomózsákba tesszük, és a sütőlemezekre kis halmokat nyomunk.
- A habcsókokat 120 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 órán át szárítjuk, míg világosbarnák lesznekés jól elválnak a sütőpapírtól. A habcsókokat egész éjszakán át a kikapcsolt sütőben hagyjuk hűlni.
- Röviddel tálalás előtt felvert tejszínnel összeragaszthatunk egy-egy darabot, vagy tálalhatjuk gyümölccsel és tejszínnel, de önmagában is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 16613
- Feltöltés dátuma: 2012. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A habcsókok könnyebek lesznek, ha finomított cukrot használunk.