r
Nosalty Logó

Habcsók fenyő

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szofika
Habcsók fenyő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 120 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tojásfehérjéket kemény habbá kezdjük verni, mikor már fehéredik, akkor hozzáadjuk a sót és a borkősavat.
  2. A stoppert beállítjuk pontosan 7 percre, és ezalatt a 7 perc alatt robotgéppel magas fokozaton fokozatosan verve a tojáshabot, hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot. Pontosan addig tartson a cukor, amíg le nem jár az óra: nagyjából fél percenként adjunk 1 evőkanál cukrot a masszához.
  3. Töltsük csillagcsőrrel ellátott habzsákba a habot, és 3 adagot nyomjunk egymás tetejére a sütőpapírra: az első nagyobb, a középső kisebb, a felső egészen pici legyen. Oldalukat szórjuk meg apró ezüst cukorgyönggyel, tetejükre 1 nagyobbacskát nyomjunk.
  4. Kb. 80 percig süssük-szárítsuk a sütőben, ki is nyithatjuk az ajtaját. Ha úgy látjuk, hogy esetleg repedeznek, akkor vegyük lejjebb a hőfokot, minél alacsonyabb, annál jobb. Ha elválnak a papírról és a talpuk kicsit sárgás, akkor kivehetjük.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6534
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habcsók fenyő
Szofika 104 recept

Karácsonyfadísznek, gasztroajándéknak kiváló, na és persze a sok linzer-és kekszgyártás után visszamaradt tojásfehérjék elpusztítására is jó alternatíva, ha már unjuk a macaront vagy a Pavlovát :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...