Habcsók ahogy hls készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
2 kcal
Összesen
496
kcal
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
750g porcukor2903 kcal
-
14 kcal
Összesen
2979
kcal
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
13.7g tojásfehérje7 kcal
-
85.8g porcukor332 kcal
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
Összesen
341
kcal
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.7 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
496
kcal
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 754.1 g
-
Cukor 749 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2979
kcal
- 1% Fehérje
- 86% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojásfehérje
-
75 dkg porcukor
Elkészítés
- A tojásfehérjéket tálba tesszük, majd hozzászitáljuk a porcukrot, és a keményítőt is hozzáadjuk.
- Nagy fakanállal kb. fél óráig kavarjuk, míg olyan kemény nem lesz, hogy a fakanálról már nem folyik le.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kis kanállal halmokat rakunk, és tetszés szerint formázzuk a tetejét (én egy kissé tüskésre szoktam).
- Langyos sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük, hogy a teteje is szép fehér maradjon.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28544
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Ajánló
Maradék tojásfehérjék felhasználására nagyon alkalmas. Ünnepek előtt már napokkal korábban el lehet készíteni, zárt dobozban sokáig eláll.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyen elkészíthető, sokáig tárolható finomság!