r
Nosalty Logó

Hab Lola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hab Lola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1918 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A nyolc tojássárgáját a cukorral és 8 kanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, és végül a nyolc tojás keményre vert habját is beleforgatjuk.
  2. A massza 2/3-át egy kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A maradék tésztába 2 evőkanál kakaót keverünk, rácsepegtejük a tésztára.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. (Lehet, hogy több, lehet kevesebb, sütőtől függ.)
  4. Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet: a 6 dl tejben a két csomag bourbon vaníliapudingot sűrűre főzzük, és hideg vízbe állítva, sűrűn kevergetve kihűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt pudinggal.
  6. A tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, és a tetejére is hagyunk a krémből. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és tálalásig hűtőben tartjuk. A legjobb, ha egy napot áll hideg helyen fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 25008
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Kókuszrajongóknak mindenképpen ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütireceptet Gabojszánál  találtam, megnyerte a tetszésem, és nemcsak az enyém, hanem a családomét is. Kiváló vendégváró süti, igazából nem macerás az elkészítése, és ami nem utolsó dolog, hogy elég termetes mennyiség kerekedik belőle.Nem egy kalóriaszegény süti, de mégis habkönnyű a piskótaalap miatt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...