r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mamoka
Gyümölcsös túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7419.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    375 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 3557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütöőporral összekevert lisztet a margarinnal eldolgozzuk, a tejfölt, a cukrot, a sót és a tojást belegyúrjuk, és 1/3 és 2/3 részre osztjuk.
  2. A nagyobbik tésztát kizsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  3. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tojássárgájával és a cukorral, sóval, vaníliával, a tojások fehérjét felverjük és lazán a túróhoz keverjük. A feldarabolt gyümölcsöt beleforgatjuk.
  4. A tésztára kenjük a tölteléket és a tészta másik felével befedjük.
  5. A tetejét tejjel megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23267
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mamoka 6 recept

Gyors és ízletes sütemény, az idénynek megfelelő gyümölcsöt használok.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...