r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-joghurtos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Édes Mézes
Gyümölcsös-joghurtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 2459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4546.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 2459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. A formába muffin papírokat teszünk, vagy olvasztott vajjal kikenjük a mélyedéseket egy ecset segítségével.
  2. A gyümölcsöket mosás után felkockázzuk kisebbekre. (Ha szeretnénk díszíteni, tegyünk félre belőle.)
  3. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
  4. Elektromos habverővel (kézi mixerrel) a cukrokat a vajjal habosra keverjük. Egyesével belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot.
  5. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és összekeverjük, míg egynemű tésztát nem kapunk. Óvatosan belekeverjük a felkockázott gyümölcsöt.
  6. A muffin formákat megtöltjük a tésztával kb. 3/4 részig.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, a formában hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 7742
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 08.

Ajánló

Díszíthetjük olvasztott csokival vagy öntettel, de szitálhatunk porcukrot is rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös-joghurtos muffin
Édes Mézes 32 recept

Ez a recept egy muffinos könyvből van, ott szilvával írják, de más gyümölcsből is lehet csinálni, én most almával készítettem. 12 db muffinra szól a recept.

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...