Gyümölcsös gesztenyepuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
15g nádcukor57 kcal
-
100g tej56 kcal
-
63g piros ribizli34 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
171 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g piros ribizli137 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
Összesen
1303
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
19.9g gesztenyemassza36 kcal
-
4.8g nádcukor18 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
19.9g piros ribizli11 kcal
-
20.2g őszibarack8 kcal
Összesen
105
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.5 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 426.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
1303
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
6 dkg nádcukor
-
4 dl tej
-
25 dkg piros ribizli
-
2 közepes db őszibarack
Elkészítés
- A pudingport, a tejet és a gesztenyemasszát összeturmixoljuk turmixgéppel. (A masszát akár fagyosan is lehet, az én gépen elviszi simán, és nem kell várni, amíg felolvad!)
- A keverékünket feltesszük főni, és teszünk bele 2-3 kanál barna cukrot.
- Folyamatos kevergetés mellett, sűrűsödés után még 1-2 percig főzzük. Végig kis lángon, hogy csomómentes legyen!
- Miközben kevergetjük, kis tálkákba teszünk ribizlit és barackot (nekem 4 kis tálkába lett elég ez az adag), ha elkészült a puding, ráöntjük, és tetejét még gyümölcsökkel díszítjük (lehet szeder vagy bármilyen savanyú gyümölcs, ami kiegészíti a puding édes ízét).
- Kb. 1-1,5 órát hűlni hagyjuk (ez a legnehezebb feladat).
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3102
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is csak a csokipudingot szerettem, de már nem is tudom, hogyan és miért, azt hiszem, az ajándékkosárban volt 5 db vaníliapuding. Nem tudtam, mit kezdjek vele, mindig csak rakosgattam, kidobni sajnáltam. Régebben hallottam, hogy ha kakaóporral bekeverem, ugyanolyan lesz, mint a csokipuding. Kakaópor nem sok volt otthon, viszont volt egy gesztenyemassza. Gondoltam, miért ne. És HMMMM.:) Nyami. Mindenki imádja!