Gyümölcskocsonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Norci79
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g narancslé118 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
50g banán28 kcal
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g narancslé470 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
200g banán114 kcal
Összesen
636
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80.6g narancslé38 kcal
-
3.2g zselatinfix4 kcal
-
16.1g banán9 kcal
Összesen
51
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 243.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.7 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 973.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 1480 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
Összesen
636
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
1 l narancslé
-
2 csomag zselatinfix
Elkészítés
- A gyümölcslé harmadát megmelegítjük és elkeverjük benne a zselatint.
- Az egészet hozzákeverjük a többi gyümölcsléhez.
- A gyümölcsöket előkészítjük, szeleteljük, daraboljuk őket.
- Bármilyen formában elkezdjük rétegezni: alulra gyümölcslé, bele gyümölcs, aztán betesszük egy rövid időre a fagyasztóba, hogy dermedjen a zselatinos gyümölcslé majd folytatjuk a rétegzést, amíg tartanak az alapanyagok.
- Egy éjszakát pihentessük a hűtőben, majd másnap forró víz alá tartsuk a forma külső oldalát egy pár pillanatra, és borítsuk tálcára.
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 45763
- Feltöltés dátuma: 2011. június 09.
Ajánló
Célszerű minden réteg után kicsit a fagyasztóba tenni, hogy dermedjen az utolsó sor. Tejszínhabbal vagy anélkül is finom, főleg kánikulai napokon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Norci79
94 recept
Főiskolás koromban gyakran készítettünk ilyet a barátnőimmel, amikor ehetnékünk volt. Főleg vizsgaidőszakban. :) Azóta is egy megmaradt nyári kedvenc.