Gyors zöld olívabogyós tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
113g olajbogyó131 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
743
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
450g olajbogyó522 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2970
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45.4g spagetti tészta168 kcal
-
40.8g olajbogyó47 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.5g parmezán sajt18 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 983 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 118.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
743
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7099.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 1125 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 3932 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 474.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1198 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2393 micro
Összesen
2970
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
3 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük 1 perccel rövidebb ideig, mint al dente (nagyjából 8 percig). Eközben egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a kimagozott, majd félbevágott olajbogyót és a zúzott fokhagymát, főzzük 3-4 percig, amíg megpuhul és illatos lesz. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a citromlevet.
- Merjünk ki a tészta főzővizéből 1 bögrével, majd szűrjuk/csepegtessük le a tésztát. Tegyük vissza a serpenyőt közepes lángra, és adjuk hozzá a tésztát és a kimert tésztavizet. Pároljuk, amíg a tészta teljesen al dente nem lesz, a szósz pedig besűrűsödik és bevonja a tésztát (nagyjából 1-2 percig).
- Adjuk hozzá a petrezselymet, törjünk rá őrölt fekete borsot, és keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsük még borssal és sóval (mivel az olajbogyó már sós, lehet, hogy nem kell sózni). Szedjük tálakba, a tetejére reszelt parmezán vagy pecorino sajtot szórunk, és tálalhatjuk is.
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 7115
- Feltöltés dátuma: 2024. február 25.
Ajánló
Gyors és egyszerű recept citromos-fokhagymás vajba dobott és apróra vágott zöld olívabogyóval főtt tésztához.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
Ha zöld olajbogyót és fokhagymát párolunk vajban, a végeredmény varázslatos lesz. Az olajbogyó felmelegszik és megpuhul, a fokhagyma pedig gazdag illatával átitatja a zsiradékot, így egy könnyű, ízletes tésztaszószt hoz létre, amely bármely éttermi fogással vetekszik. Egy csepp citromlé savasságot ad az egyensúly érdekében, és minden adagot frissen őrölt borssal és bőséges parmezánforgácsokkal tálaljunk.