r
Nosalty Logó

Gyors vaníliás-epres brownie torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Gyors vaníliás-epres brownie torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 8733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    443.4 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9519.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1153 mg
  • Foszfor
    2569 mg
  • Nátrium
    3963 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.2 g
  • Cukor
    794 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 8733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Brownies alap

Krém

Díszítés

Elkészítés

Brownies alap

  1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.
  2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
  3. Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.

Krém

  1. Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.

Díszítés

  1. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük. Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük.
  2. Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.
  3. A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1096
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 10.

Receptkategóriák

Gyors vaníliás-epres brownie torta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Brownies alap

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...