Gyors vaníliás-epres brownie torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Brownies alap
-
33g finomliszt121 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
40g tejcsokoládé214 kcal
-
19 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
Díszítés
-
83g eper25 kcal
-
13g áfonya8 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
1456
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Brownies alap
-
200g finomliszt728 kcal
-
420g cukor1625 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
240g tejcsokoládé1284 kcal
-
114 kcal
-
360g étcsokoládé1966 kcal
-
8g só0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
Díszítés
-
500g eper150 kcal
-
80g áfonya46 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
8733
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Brownies alap
-
6.7g finomliszt25 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
8.1g tejcsokoládé43 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
12.1g étcsokoládé66 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
13.5g tej8 kcal
Díszítés
-
16.9g eper5 kcal
-
2.7g áfonya2 kcal
-
6.7g habtejszín20 kcal
-
1.7g étcsokoládé9 kcal
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1586.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.7 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 139.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
1456
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 443.4 g
-
Telített zsírsav 201 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1030 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9519.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1572 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1153 mg
-
Foszfor 2569 mg
-
Nátrium 3963 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1108.2 g
-
Cukor 794 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 835.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 794 mg
-
Retinol - A vitamin: 2382 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1383 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1357 micro
Összesen
8733
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Brownies alap
-
200 g finomliszt
-
420 g cukor
-
180 g margarin
-
4 db tojás
-
240 g tejcsokoládé
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
360 g étcsokoládé
-
2 kk só
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Krém
Díszítés
-
2 dl habtejszín
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
Brownies alap
- Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.
- Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
- Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.
Krém
- Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.
Díszítés
- Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük. Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük.
- Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.
- A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1096
- Feltöltés dátuma: 2022. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept