r
Nosalty Logó

Gyors ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Gyors ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    4310 micro
Összesen 962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4413.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    3230 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    12930 micro
Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockázzuk, megpirítjuk saját zsírján egy lábasban. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, a kockára vágott paprikát és a felkarikázott kolbászt. Kicsit sütjük őket együtt, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot is.
  2. Hozzáadunk még rozmaringot, borsot, őrölt köményt, és a fokhagymát, a zöldborsót, az apróra kockázott krumplit és a gombát majd fedő alatt összefőzzük.
  3. Ha puha már a borsó és a krumpli is, akkor már csak addig főzzük, míg a leve el nem fő. Szükség esetén ízesítjük.
  4. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4419
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Az ötletet a betyár tokány nevű receptem adta. A gyors ragu tulajdonképpen a tokányhoz való ragu, de olyan gusztusos, hogy külön ételként is megállja a helyét, ráadásul gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...