r
Nosalty Logó

Gyors házi krémes Olaszné Ancitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.2 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.Legjobb előző nap elkészíteni.
  2. Két lapot nyújtunk a tésztából, 10-10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha hólyagos a teteje, ilyennek kell lennie. Érdemes az egyik lapot sütés előtt óvatosan bevágni, hogy később könnyebb legyen szeletelni(ne vágjuk át a tésztát!).
  3. A krémhez összekeverjük a pudingport a van. cukorral, a 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet.
  4. A tojásfehérjét gőz fölött a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  5. Lassú tűzön sűrűre főzzük a pudingot, óvatosan belekeverjük a tojáshabot, és levesszük a tűzről.
  6. Az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük, még forrón rásimítjuk a krémet.
  7. A krémes tetejét,amit becsíkoztunk,átvágjuk rendesen, és a süti tetejére rendezzük.
  8. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára.Tálaláskora tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20334
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
Olaszné Anci 191 recept

Szintén egy  receptújságból származik, de ezen a recepten is itt-ott változtattam. Ezt a változatot teszem most közzé. A tészta lapok hozzávalóin nem változtattam, de fogok. Legközelebb saját készítésű krémes lapot használok, amit szintén előző nap  nagyszerűenel lehet készíteni, és felhasználásig hűtőben tárolni. Bolti vajas tésztából is megoldható, ha valaki nem akar sokat pepecselni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...