Gyömbéres répakrémleves serrano chipsszel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
60g sárgarépa22 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g martini bianco33 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g tej6 kcal
-
7 kcal
Összesen
193
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g sárgarépa219 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g martini bianco327 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g serrano sonka68 kcal
Összesen
1914
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
21.4g sárgarépa8 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
53.6g zöldség alaplé4 kcal
-
7.1g főzőtejszín9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g martini bianco12 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
1.8g serrano sonka2 kcal
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4440 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
193
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7796 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 6619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 807.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 18567 micro
-
β-karotin 44396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1371 micro
Összesen
1914
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 663 micro
-
β-karotin 1586 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
600 g sárgarépa
-
100 g vöröshagyma
-
50 g gyömbér
-
50 ml olívaolaj
-
1.5 l zöldség alaplé
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g vaj
Elkészítés
- Készítsünk elő egy kb. 5 literes fazekat.
- A fazékban hevítsük fel az olajat, és a finomra vágott hagymát és a megtisztított ugyancsak finomra vágott gyömbért dinszteljük üvegesre.
- A dinsztelés után helyezzük bele a durvára darabolt sárgarépát, és pár percig pároljuk az eddigi alapanyagokkal együtt, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára.
- Helyezzük bele előkészített ízesítő anyagainkat, és mielőtt teljesen puhára főne, öntsük bele a vermutot.
- Ha puhára főtt a répánk, egy botmixer segítségével pürésítsük az alapanyagokat a levesben addig, míg teljesen krémessé nem válik.
- Dúsítsuk a tejszínnel és hideg vajdarabkákkal, majd tartsuk melegen.
- Serrano sonka szeleteket fektessük egy zsírpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 fokos sütőben pirítsuk ropogósra.
- A tejet langyosítsuk meg, és ugyancsak botmixer segítségével verjük habbá.
- Csészébe töltjük a leveseket, tejhabbal díszítjük, és a serrano chipsszel tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4477
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
A krémleveseket próbáljuk meg sűrítés nélkül készíteni, inkább az alapanyagok szétfőzésével illetve pürésítésével próbáljuk meg elérni a megfelelő sűrűséget. Ez a levesem gourmet leves avagy ahogy az oldalon szerepel: professzionális. Szakácsok bátran használhatják menü összeállításukban.