r
Nosalty Logó

Gyömbéres linzer zablisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Gyömbéres linzer zablisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

Összesen 6820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11565.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    562 mg
  • Kálcium
    1496 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1270 mg
  • Foszfor
    5667 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.3 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1700 micro
Összesen 6820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagy keverőtálban kikeverjük a vajat a cukrot és a tojásokat.
  2. Apránként belekeverjük a liszteket, a sütőport és agyömbérport.
  3. A citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot,pici sót hozzáadunk.
  4. Összegyúrjuk, és még annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne legyen ragacsos.
  5. Kb1óra 20 percrehűtöbe tesszük.
  6. Bőven lisztezett deszkán kiszaggatjuk kedvenc formáinkkal.
  7. Vizes ecsettel megkenjük (nem tojással!).
  8. Darált dióval vagy kristálycukorral megszórhatjuk kissé.
  9. Sütőpapíros tepsin 10-12 percig sütjük 180 fokon.
  10. Ha kihűltek a szívecskék, karikák, akkor lekvárral megkenjük, és kettőt összeragasztunk.
  11. Dobozban sokáig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7748
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Ez dupla adag! Lehet felezni a mennyiséget. De felesleges!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Októberben sok-sok családtagnak szülinapja van nálunk.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...