r
Nosalty Logó

Gyömbéres bagoly

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Gyömbéres bagoly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3178.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba rakjuk a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, és kézi mixerrel jól keverjük ki. Majd adjuk hozzá a mézet és a tejet. Óvatosan keverjük tovább, de most már fakanállal.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a gyömbért. Jól dolgozzuk össze. Ha szükséges, adhatunk hozzá még lisztet. Rugalmas golyót formáljunk belőle, amit legalább 1 órára a hűtőbe pihentetünk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk, és 12 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle (nekem 17 db lett ebből a mennyiségből).
  4. Villával a kőr közepét mintázzuk meg, mintha toll lenne. Mindkét oldalon behajtjuk a tésztát, így kapjuk meg a szárnyat, majd a felső részt a közepe felé hajtva a feje lesz. A szemét gyűszűvel formáztam meg. A maradék tésztából megformáztam a csőrét és a karmokat.
  5. Vékonyan tojásfehérjével megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kihűlt, olvasztott csokival díszítjük a szemét, szárnyát, csőrét, stb...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres bagoly
Kovács Györgyi 57 recept

Ezekbe a baglyocskákba is a neten szerettem bele. Mindenképp meg akartam sütni, mert egy nagyon-nagyon kedves kolléganőm nagyon szereti a baglyokat. Nagy izgalommal láttam neki az elkészítéshez, de természetesen ennek a tésztája sem volt tökéletes, változtatni kellett rajta. Hát kinézetre nekem inkább Gombóc Artúrra hasonlít. Mindegy, a lényeg, hogy végül ez a tészta is nagyon finomra, puhára sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...