Gyömbéres bagoly
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
31g margarin224 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
9g méz29 kcal
-
18g tej10 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g margarin1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
75g méz228 kcal
-
140g tej78 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
5889
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
16.9g margarin121 kcal
-
13.5g cukor52 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
5.1g méz15 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
47.3g finomliszt172 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
3.4g étcsokoládé18 kcal
Összesen
396
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 243 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3178.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 837 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 169.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 2143 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1591 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
5889
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
3 ek méz
-
1.4 dl tej
-
70 dkg finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Egy tálba rakjuk a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, és kézi mixerrel jól keverjük ki. Majd adjuk hozzá a mézet és a tejet. Óvatosan keverjük tovább, de most már fakanállal.
- Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a gyömbért. Jól dolgozzuk össze. Ha szükséges, adhatunk hozzá még lisztet. Rugalmas golyót formáljunk belőle, amit legalább 1 órára a hűtőbe pihentetünk.
- Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk, és 12 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle (nekem 17 db lett ebből a mennyiségből).
- Villával a kőr közepét mintázzuk meg, mintha toll lenne. Mindkét oldalon behajtjuk a tésztát, így kapjuk meg a szárnyat, majd a felső részt a közepe felé hajtva a feje lesz. A szemét gyűszűvel formáztam meg. A maradék tésztából megformáztam a csőrét és a karmokat.
- Vékonyan tojásfehérjével megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, olvasztott csokival díszítjük a szemét, szárnyát, csőrét, stb...
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 797
- Feltöltés dátuma: 2015. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Ezekbe a baglyocskákba is a neten szerettem bele. Mindenképp meg akartam sütni, mert egy nagyon-nagyon kedves kolléganőm nagyon szereti a baglyokat. Nagy izgalommal láttam neki az elkészítéshez, de természetesen ennek a tésztája sem volt tökéletes, változtatni kellett rajta. Hát kinézetre nekem inkább Gombóc Artúrra hasonlít. Mindegy, a lényeg, hogy végül ez a tészta is nagyon finomra, puhára sikeredett.