r
Nosalty Logó

Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1381 micro
  • β-karotin
    3634 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    3086 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    4444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8287 micro
  • β-karotin
    21804 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    20586 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 1977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit, a hagymákat felkockázzuk, a húst megmossuk, felkockázzuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húskockákat, majd ha a hús kifehéredett, mehet rá a paradicsom (héját lehúzzuk) egészben, majd a paprika felkarikázva. Pici só, bors, a házi csemege paprikakrém, házi ételízesítő, pici vízzel felöntjük és hagyjuk, hogy egy sűrű pörkölt készüljön belőle.
  3. Mikor a hús félpuha, felöntjük vízzel ízlés szerint, beletesszük a zöldségeket, a krumplit, dobunk bele köménymagot és ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel és paprikakrémmel (óvatosan a sóval, hiszen a házi ételízesítő és paprikakrém is sós!).
  4. Közben elkészítjük a csipetkét, a tojást a sóval összekeverjük, liszttel besűrítjük, majd vékony rudakat sodrunk belőle, és vágódeszkán feldaraboljuk. Egy külön tálcára szórjuk, míg fő a leves, nehogy összeragadjon, és ha kész a levesünk, hozzáadjuk. Pár percig még főzzük, hogy a csipetke is megpuhuljon.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2908
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvencünk. Igaz, marhahúsból az igazi, de most nem otthon vagyunk és itt csak sertéshús volt. Fantasztikusan finom lett így is. A kertben termett, napon érett, finom, édes paradicsom és paprika valami egészen különleges ízt ad neki. Természetesen csípősen az igazi, de én a gyerekek miatt nem teszem bele a cseresznyepaprikát, hanem külön a tányéron adom hozzá tálaláskor. Mi levesnek esszük, én nem sűrűn, hanem sok lével készítem.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...