r
Nosalty Logó

Guggolós csirke cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Guggolós csirke cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3284.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 2725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét befűszerezzük, és kevés ideig állni hagyjuk.
  2. Burgonyát nagyobb hasábokra, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk.
  3. A befűszerezett csirkét, ráültetjük a cseréptálra, és kevés olajjal bekenjük. A csirke köré rakjuk a burgonyát és a hagymát.
  4. A csirkesütőt befedjük alufóliával, és légkeveréses sütőben kb. 120-140 fokon elkezdjük sütni kb. 1 óráig.
  5. Levesszük a fóliát, majd a burgonya köré teszünk 2 paradicsomot /aki nem szereti el is hagyhatja/.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon készre sütjük, ha a sütő rendelkezik grillezővel, azzal sütjük tovább.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25328
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Guggolós csirke cserépedényben
Ágicámdrágám 31 recept

Tavasszal az Őrségben kirándultunk és egy fazekasnál beleszerettem ebbe a csirkesütő cserépedénybe, amely hasonlít egy szombreró kalapra, így a csúcsára lehet ültetni a csirkét, és a kalap karimájába pedig mindenfélét lehet pakolni. A fazekas még receptet is ajánlott hozzá, amely így szól: a befűszerezett csirke alá kb.1-2 dl sört öntünk, és így sütjük meg a csirkét. Ez a recept is nagyon finom. A fenti változatot már én próbáltam ki, és azóta nagyon sokszor készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...