r
Nosalty Logó

Grízes epertorta cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eletke
Grízes epertorta cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3637.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 1636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Először a piskótát készítjük el, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Külön tálban a tojássárga + édesítőport jól összekeverjük, majd bele a tej, a liszt, és a végén a sütőport is belekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a tojáshabot a sárgához, és szilikonosgyümölcstorta formában 20 perc alatt megsütjük 180 fokon, majd hűlni hagyjuk.

Krémhez

  1. A tejet felfőzzük, majd beledobjuk az édesítőt, vaníliát, grízt, majd amikor jól besűrűsödik, a vajat is. Hűlni hagyjuk.

Tetejére

  1. A piskótára kenjük a grízpudingot, és a tetejére simítjuk az epres szószt vagy lekvárt, amit előtte felmelegítettünk, és egy csepp vizet adunk hozzá a folyósság érdekében, vagy akár csak gyümölcsökkel megszórjuk.
  2. Hűtőben pihentetjük, fél óra múlva szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19695
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grízes epertorta cukormentesen
Eletke 5 recept

Itt van az eperszezon!!!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...