Grillezett lazac lila burgonyával és kapros-joghurtos szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ana's Kitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lazac
-
125g lazac159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
128g napraforgó olaj0 kcal
Szósz
Összesen
424
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lazac
-
250g lazac318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
255g napraforgó olaj0 kcal
Szósz
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 443.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 546 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
424
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3237.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 887.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1557 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 384 mg
-
D vitamin: 1092 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Lazac
- A burgonyákat mossuk meg, kockázzuk fel és bő forró olajban süssük meg. A lazacot irdaljuk be sózzuk, borsozzuk majd kevés olívaolajon mindkét oldalát süssük 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz.
- Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdjük, és a sütés elején egy lapáttal szorítsuk le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze. Miután elkészül a lazac, azonnal tálaljuk a szósszal, citromszeletekkel és a sült burgonyával. Jó étvágyat!
Szósz
- Készítsük el a szószt, hogy mire elkészülünk, kellőképpen lehűljön. Tegyük egy tálba a joghurtot, fűszerezzük, a kaprot mossuk meg, alaposan rázzuk le és aprítsuk fel és adjuk hozzá a joghurthoz. Keverjük jól össze és tegyük hűtőbe.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 488
- Feltöltés dátuma: 2022. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ana's Kitchen
139 recept