r
Nosalty Logó

Gránátalmás torta liszt nélkül

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Gránátalmás torta liszt nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

463
Kalória
9.5g
Fehérje
33.8g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
63.9g
Víz
127.7g
Koleszterin
3.1g
Rost
27.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 2777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóvalfelverjük lágy habbá, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és habosra keverjük a tojások sárgájával.
  3. Ezután hozzákeverjük a finomra darált diót, a kakaóport, a sütőport, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
  4. Sütőformába tesszük, melynek alját sütőpapírral béleljük ki.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Félig nyitott sütőajtónál hagyjuk a tésztát kihűlni.
  6. A krémhez a a tejszínt felverjük habbá, hozzáadjuk a zselatinfixet, és tovább verjük egy percig, majd belekeverjük a cukrot, a gránátalmaszirupot és a mascarponét. Fél gránátalma magjait kiszedjük a héjából, és a krémbe forgatjuk.
  7. A tésztát kettévágjuk, a krém felével megkenjük az alsólapot, majd a krém tetejére megfordítva rátesszük a másik tésztalapot (így egyenletes sima felületet kapunk), amire felvisszük a krém másik felét, melynek tetejét beborítjuk a gránátalma másik felének magjaival.
  8. Hűtőben egy óra alatt lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x18

Zilka rózsaborsos tortája adta az ötletet, meg persze az, hogy vettem jó pár gránátalmát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!