r
Nosalty Logó

Gránátalmás-citrusos-kókuszos tarte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
f.nora96
Gránátalmás-citrusos-kókuszos tarte
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

717
Kalória
10.5g
Fehérje
67.2g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
143.5g
Víz
264g
Koleszterin
2.4g
Rost
29.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

Összesen 4293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    303 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    280.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    861.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    1816 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 4293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Mérjük ki a lisztet egy tálba, amelyhez morzsoljuk hozzá a hideg, kockázott vajat, hogy a végére morzsás állagot kapjunk. Ezt a lépést egy aprítógép segítségével is elvégezhetjük, így kezünk melege nem fogja elolvasztani a vajat.
  2. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját és a hideg vizet, majd óvatos mozdulatokkal egységes tésztát gyúrjunk belőle.
  3. A kész tésztát folpackba becsomagolva tegyük be a hűtőbe kb. fél órára.
  4. A hűtés után nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra, majd helyezzük egy kerek piteformába. A tésztát alaposan nyomkodjuk bele a formába, a lelógó széleket pedig hajtsuk a forma szélére.
  5. A tészta alját villával szurkáljuk meg, majd vakon süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig. A "vak" sütés sütőbab segítségével történik, amelyet a tészta tetejére, sütőpapírra vagy alufóliára öntünk. A sütőbab a töltelék helyetti nehezékként szolgál, helyette használhatunk rizst is.
  6. 10 perc vak sütés után szedjük ki a sütőbabot a tésztából, a formából kilógó tésztarészeket precízen vágjuk le, majd tegyük vissza a sütőbe újabb 10 percre, 200°C-on.

Hozzávalók a kókuszos krémhez

  1. A kókusztejet és a cukrot kezdjük el melegíteni egy lábasban alacsony lángon.
  2. Ha a cukor felolvadt és összekeveredett a kókusztejjel, tegyük hozzá a vanília aromát.
  3. A kukoricakeményítőt keverjük ki 2-3 evőkanál vízzel, majd ezt is öntsük hozzá a kókuszos keverékhez.
  4. Közepes lángon főzzük a krémet kb. 10 percig, amíg sűrű állagot nem kapunk.
  5. A krémet öntsük a kisült tésztába, kb. a forma feléig, majd hagyjuk megdermedni kb. 1-2 óráig.

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

  1. A tojásokat és a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, majd vízgőz felett melegítsük fel.
  2. Ezután tegyük hozzá a gránátalma, a grépfrút és a narancs facsart levét, illetve 1 citrom reszelt héját. Keverjük össze, majd melegítsük tovább a keveréket.
  3. A kukoricakeményítőt 2-3 evőkanál vízzel keverjük ki, majd adjuk hozzá a keverékhez, és így főzzük tovább a krémet.
  4. Végül adjuk hozzá a vajat is, és keverjük csomómentesre.
  5. A kihűlt kókuszos krém tetejére ezt is öntsük a formába a tésztára, majd hagyjuk hűlni 2-3 órát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Mostanában nagyon szeretem a tarte-okat elkészíteni és enni is, hiszen mindig ki tudok találni valami új ízesítést, legfőképpen a gyümölcsöket variálva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!