r
Nosalty Logó

Gombás-sonkás-póréhagymás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Gombás-sonkás-póréhagymás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6289.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    4537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4176 micro
Összesen 2003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A gombát cikkelyekre, a pórét karikákra, a fokhagymát kockákra, a sonkaszeleteket ca. 2 cm-es négyzetekre felvágjuk. A felhevített zsíron a sonkát lazán megpirítjuk, majd a póréval együtt pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, és az egészet készre pirítjuk. Pici vízzel lazíthatjuk, ha szükséges.
  2. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a felvágott petrezselyemmel, hozzáadunk egy kk. ételízesítőt, sót, borsot, és összeforraljuk. Pár percig sűrítjük, majd összekeverjük az időközben előírás szerint elkészített gnocchival.
  3. Jó forrón, frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2900
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 23.

Ajánló

Jénaiban, sajttal megszórva a sajt olvadásáig sütőbe is tolhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sonkás-póréhagymás gnocchi
Marti48 317 recept

Nincs különösebb story, meglévő gnocchihoz készült a szósz, melyet tésztához is adhatunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...