r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kakaóscsiga
Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1267 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, és leszűrjük.
  2. Kevés olajon elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani. Rádobjuk a felszeletelt hagymát, és amikor kicsit megdinsztelődik, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát.
  3. Következő hozzávaló a felszeletelt gomba, amit kellemesen puhára főzünk, és ekkor rátesszük a löncshúst is. Fűszerezzük, és hagyjuk kicsit rotyogni. Amikor kész, összekeverjük a kifőtt tésztával.
  4. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Tetejére simítjuk a tejfölt, és ráreszeljük a sajtot.
  5. 180C°-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha kicsit pirosodik a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1415
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától
Kakaóscsiga 20 recept

Amikor nincs kéznél valamilyen húsféle, akkor nagy segítség lehet a konzerv löncshús. Már nem emlékszem az eredeti receptre, de el tudom képzelni darált hússal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...