Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kakaóscsiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
100g löncshús236 kcal
-
63g hosszúmetélt232 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
18 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5g margarin36 kcal
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
400g löncshús944 kcal
-
250g hosszúmetélt928 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
20g margarin143 kcal
Összesen
4357
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
13g csiperkegomba3 kcal
-
20.9g löncshús49 kcal
-
13g hosszúmetélt48 kcal
-
10.4g trappista sajt37 kcal
-
20.9g tejföl41 kcal
-
5.2g paradicsom1 kcal
-
5.2g zöldpaprika1 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.2g füstölt szalonna34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g margarin7 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 225.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.3 g
Zsír
-
Összesen 300.6 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5445.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1805 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 1255 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 902.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 734 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 1267 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 900 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
4357
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 134 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csiperkegomba
-
25 dkg hosszúmetélt
-
20 dkg trappista sajt
-
4 dl tejföl
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát a szokásos módon kifőzzük, és leszűrjük.
- Kevés olajon elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani. Rádobjuk a felszeletelt hagymát, és amikor kicsit megdinsztelődik, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát.
- Következő hozzávaló a felszeletelt gomba, amit kellemesen puhára főzünk, és ekkor rátesszük a löncshúst is. Fűszerezzük, és hagyjuk kicsit rotyogni. Amikor kész, összekeverjük a kifőtt tésztával.
- Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Tetejére simítjuk a tejfölt, és ráreszeljük a sajtot.
- 180C°-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha kicsit pirosodik a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1413
- Feltöltés dátuma: 2017. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kakaóscsiga
20 recept
Amikor nincs kéznél valamilyen húsféle, akkor nagy segítség lehet a konzerv löncshús. Már nem emlékszem az eredeti receptre, de el tudom képzelni darált hússal is.