r
Nosalty Logó

Gombás-rukkolás pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Panno
Gombás-rukkolás pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

806
Kalória
42.2g
Fehérje
91.2g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
182.6g
Víz
156.7g
Koleszterin
8.2g
Rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10731.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    3171 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük az élesztőt, parmezán sajtot és a sót. Mélyedést alakítunk ki a középen, ide öntjük a meleg vizet, elkezdjük lazán összedolgozni. Végül hozzáöntjük az olajat, és lisztezett deszkára borítva alaposan kidagasztjuk.
  2. A kelesztő tálba cseppentünk néhány csepp olívaolajat, beleforgatjuk a tésztát, és lefóliázva pihenni hagyjuk, míg duplájára nem kel (kb. 1-1,5 óra).
  3. Kelesztés után két részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk, és további 20 percig pihentetjük.
  4. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet. A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, szórunk bele pici cukrot, bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk.
  5. A gombát vékonyra felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk-huzigáljuk a tésztát kb. 30 centi átmérőjű körré. Belehelyezzük a pizzasütő formánkba, megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát, sajtot, rukkolát.
  7. Mehet a forró sütőbe 5-6 percre. Míg sül, ugyanígy járunk el a másik tésztagombóccal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 30

Két 30 centis pizza jön ki belőle. Én rögtön dupla adagot készítettem, és a tészta felét lefagyasztottam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!