Gombás pulykarolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
374
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
300g pulykahús345 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A töltelékhez
Összesen
1497
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
30.5g pulykahús35 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A töltelékhez
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
374
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3350 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 1359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 663.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
1497
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Készítsük elő a húst: mélyen vágjuk be úgy, hogy a lehető legnagyobb felületűre tudjuk széttárni. Így gyengéden klopfoljuk ki a húst.
- A hagymát vágjuk finomra, a megtisztított gombát pedig apró, falatnyi darabokra. Hevítsük fel a vajat, és pirítsuk meg rajta a hagymát és a gombát.
- Közben válasszuk szét a tojásokat, és vágjuk apró kockákra a zsömlét.
- Vegyítsük össze a zsömlekockákat a sárgákkal és a hagymás-gombás egyveleggel, majd verjünk a tojásfehérjéből habot, és azt is keverjük a töltelékhez.
- Osszuk el a húson a tölteléket, szorosan tekerjük fel, és cérnával szorosan kötözzük át, és dörzsöljük be kívülről a grill fűszerkeverékkel.
- Hevítsünk egy serpenyőben olajat, és pirítsuk át a tekercs minden oldalát.
- Végül egy tepsiben toljuk sütőbe, és süssük meg.
- Ha kész, a szaftjához adjuk hozzá a lisztet és egy kevés vizet, sűrítsük be, és locsoljuk a húsra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10467
- Feltöltés dátuma: 2011. november 24.
Ajánló
A rolád külsejét a sütőbe tolás előtt körbe lehet tekerni baconcsíkokkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Laura36
77 recept
Mutatós ebéd vagy vacsora, főleg gombakedvelőknek. Nálunk a képhez már nem maradt szaft. :)